Luchtplanten

Wat maakt luchtplanten zo speciaal?

Een luchtplant of Tillandsia leeft in de natuur op andere planten, bomen of rotsen. Hoe spelen ze dit klaar? De naam verklapt het al een beetje, luchtplanten leven van lucht. Via hun trichomen, minuscule haartjes, nemen ze water en voedingsstoffen op uit de lucht. Ze hebben dus geen grond nodig om te overleven.  Handig want zo kan jij ze op verrassende plaatsen neerzetten.

Hoe maak je luchtplanten blij?

Luchtplanten zijn sterke planten en gemakkelijk te onderhouden. Maar er zijn toch een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is zorgen voor voldoende water. In de productomschrijving onder het tabblad "verzorging" kan je alle informatie vinden die je nodig hebt om je luchtplanten te voorzien van voldoende water. Verder kan je ze blij maken met voldoende frisse lucht. Een ruimte met luchtcirculatie is ideaal. Zoals de meeste kamerplanten hebben ook luchtplanten nood aan licht. Vermijd direct zonlicht, je plaatst ze best niet op een vensterbank van een raam waar de middagzon op schijnt. 

 

Heb nog vragen over de verzorging van je luchtplanten, neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!

Ecologisch en Duurzaam

Gratis verzending vanaf €75 
(BE en NL)

30 dagen bedenktijd en
gemakkelijk retourneren

Gemakkelijk en veilig betalen

Gratis cadeau verpakt

okoliv

INFORMATIE

CONTACT

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Geïnteresseerd in de gebeurtenissen achter de schermen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:

In onze webshop betaal je veilig en gemakkelijk met:

Volg ons via social media:

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© 2021 by Okoliv